clicant aquí. ">

Oberta la convocatòria de subvencions per a les entitats del Masnou

Última revisió 12-03-2024 09:13
11/03/2024

La convocatòria d’enguany destina gairebé 90.000 euros a subvencionar activitats de les entitats locals.

El 8 d’abril és la data límit per presentar-hi les sol·licituds. Podeu tramitar-les clicant aquí.

L’Ajuntament ha obert la convocatòria de subvencions per al finançament d’activitats generals o esportives d’interès públic que realitzin les entitats del Masnou que estiguin inscrites com a tals al Registre municipal. El període per presentar-hi sol·licituds finalitzarà el 8 d’abril tant en el cas de les entitats esportives com en el cas de les que realitzen activitats generals. La convocatòria d’enguany preveu destinar-hi gairebé 90.000 euros, 35.000 dels quals serien per a entitats esportives i la resta, 50.800, per a les que realitzen activitats generals. Es poden consultar les bases i tota la informació necessària per fer les sol·licituds aquí.

Així es pretén donar suport a les entitats que organitzen activitats al municipi, que incideixen en la creació i l’enfortiment de la xarxa associativa i que fomenten les relacions ciutadanes a través de la promoció d’activitats culturals, educatives, esportives, juvenils i socials. En aquest sentit, l'Ajuntament del Masnou pot atorgar subvencions pel procediment de concurrència competitiva a entitats ciutadanes que duguin a terme activitats d'interès públic en algun dels àmbits següents:

Activitats generals

a) Civisme i participació ciutadana: Promoció del civisme i de la convivència de la ciutadania; associacionisme veïnal; foment de la participació ciutadana; millora de la gestió de les entitats; formació de persones integrants; foment de la interculturalitat, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’àrea del civisme i la participació ciutadana.  

b) Consum: Foment i promoció del consum responsable i respectuós amb el medi ambient i l’entorn, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’Àmbit del Consum.

c) Cultura: Promoció i foment de la lectura; arts plàstiques; arts escèniques; protecció i promoció del patrimoni; lleure; festes populars i tradicionals, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea de Cultura.

d) Ensenyament: Activitats complementàries de l'educació de la infància i joventut; educació en el lleure, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’educació.

e) Igualtat: Foment i promoció de la igualtat, l’accessibilitat i de la no discriminació, d’acord amb els drets bàsics i/o per raó de gènere, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea d’Igualtat.

f) Salut pública i comunitària: Protecció i promoció de la salut pública; suport i assistència a persones afectades per malalties; suport i assistència a persones amb discapacitats; qualitat de vida de la ciutadania, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea de Salut Pública i Comunitària.

g) Joventut: Activitats destinades al foment de la participació i de l’associacionisme juvenil; programes i activitats alternatives a l’oci nocturn i que promoguin hàbits saludables entre els joves, lliures de sexisme, inclusius i promoguin i difonguin la igualtat, i, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea de Joventut.

Activitats esportives

a) Activitats de promoció esportiva de caràcter regular; escoles d'iniciació esportiva, esport escolar i federat de base fins a la categoria juvenil; esport federat de lleure; activitats esportives regulars no federades.

b) Activitats esportives, de caràcter extraordinari o puntual, que es realitzin fora de la programació habitual de temporada i a les quals es doni una rellevància especial.

c) Manteniment d'instal·lacions i adquisició de material necessari per al desenvolupament de les activitats esportives esmentades.

d) I, en general, tots aquells projectes que es trobin dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea d’Esports.