NOTÍCIES D'INTERÉS

NOTICIA:
========
========
La U.P.C. inaugura la primera càtedra d'accessibilitat a Espanya.Els profesors de la iniciativa focalitzaran l'esforç en discapacitats i persones dependents.
Un dels reptes mes importants que ha d'afrontar ,lenginyería i l'arquitectura actuals es fer ciutats on tothom pugui viure i moures comodament.
Prop del 9% de la població de l'estat espanyol pateix algun tipus d'incapacitat.
Ens hem d'alegrar per la oniciativa ja que s'han de fer coses per millorar la vida i facilitar els moviments a persones amb discapacitat.

NOTICIA.
=======
El proper dia 1 d'abril es fara a la ciutat de GRANOLLERS la paresentació oficial de la nova ASSOCIACIÓ DE POLIO I POSTPOLIO DE CATALUNYA (APPCAT) QUE AGLUTINA PERSONES DISCAPACITADES AFECTADES D'AQUEST MAL , si hi ha gent interesada en participar a l'acte s'ha de posar en contacte amb la nostra asociació i l'informarem

NOTICIA:
SIRIUS-(GENERALITAT DE CATALUNYA)--TE COM A OBJECTIU POTENCIAR L'AUTONOMIA PERSONAL, MILLORAR L'ACCESSIBILITAT I AFAVORIR L'INTEGRACIÓ SOCIAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATS I GENT GRANT.
per mes informació--DEPARTAMENT DE BENESTAR I FAMILIA--PL/PAU VILA 1 (08039) BARCELONA TELS.93 4831006---900 300 500 I TAMBÉ A LA ADRESS ELECTRÓNICA SEGUENT
www.gencat.net/benestar/icass/sirius

NOTÍCIA:
El nostre company Javi Romero ha estat entrevistat a La Vanguardia el dia 2/12/2005 en referéncia a la discapacitat i a la seva experiència i el canvi de vida de`près de l'acident de moto que el va deixar en cadira de rodes---- si teniu oportunitat llegiu-la no te desperdici.

NOTÍCIA:
Creiem que els projectes que suprimeixen les barreres BENEFICIEN A TOTS ELS CIUTADANS així doncs hi ha la necesitat de dissenyar serveis i estructures que facin INNECESSARIA EN LA MAJORÍA DELS CASOS, L'EXISTÈNCIA D'ELEMENTS ESPECÍFICS PER A PERSONES AMB DISMINUCIÓ O DISCAPACITAT.

S'ha de garantir la mobilitat de totes les persones ja que les necesitats de les persones amb discapacitat SON LES MATEIXES QUE LES DE LES PERSONES QUE NO EN PATEIXEN.

NOTÍCIA:
La Asamblea MUndial de la Salud reforçará els serveis de rehabilitació en discapacitat, aquest organisme internacional va adoptar per unanimitat,una resolució per oferir els serveis de rehabilitació als sis-cents milions de persones amb discapacitat que hi han al mon, molts d'ells en condicions precàries i sesse recursos mínims de subsistència.

NOTÍCIA:

En aquesta pagina web podeu trobar tot tipus de ajudes ortopèdiques i a mès es de fàcil accès .
www.ibv.org/aidcat/AdaptingShop/usuario/productos.asp

NOTICIA:
l'empresa SEA España (sociedad europea de autocaravanas) empresa italiana amb delegacions a l'estat espanyol, ha creat el model CPT que es un vehicle totalment adaptat perqué les persones amb discapacitat física, puguin gaudir del temps de lleure i de viatge amb aquest tipus de transpòrt, cada vegada amb mès adeptes a tot l'estat com es l'autocaravaning.
els podeu trobar a www.seacamper-spain.com o be a l'autovia c-17,km 17,2 de LLIÇA DE VALL (08115)
TEL 93 8445520 FAX. 93 8439637

NOTÍCIA:
El pasat diumenge dia 23/10/2005 les piscines de sistres a Badalona van començar un curs de submarinisme per a discapacitats físics, per fomentar la mobilitat i llibertat de moviments dins l'aigua, i obrir una activitat a persones amb discapacitat física.
NOTÍCIA:
Als afectats de POLIOMIELITIS
S'ha descobert que aquesta enfermetat que tants estralls va causar els anys 50 te una segona afectació, en el que, els afectats que van patir aquella malaltia, després de 30-40 anys, els apareix un sindrome (conjunt de signes i simptomes) semblant a la fibromialgia amb dolors articulars, fatiga crónica, dolors musculars etc , que es coneix com el SINDROME POSTPOLIO ( SPP ).
Tots aquells que tingueu interès a formar-ne part podeu enviar un correu a la nostra associació amb l'encapçalament POSTPOLIO O BE A LA PROPIA ASSOCIACIÓ CATALANA DE POSTPOLIO I POLIO www.appcat.org o be al seu correu electrónic appcat@appcat.org

NOTÍCIA:
La Generalitat de Catalunya i la direcció del parc Nacional D'aiguestortes i estany de Sant Maurici han posat des de ja fa uns mesos,a disposició de les persones amb mobilitat reduida,un recorregut mitjançan pasareles adaptades, per una zona del parc, també us volem recordar que podeu accedir al parc en el vostre vehicle, fins l'aparcament, tot i que recomanem que en tingueu cura , ja que el camí no es precisament una autovía.

Comparteix