L'Ajuntament de Mataró prohibeix un acte del PSUC viu

>>> Extret de www.capgros.com
L'Ajuntament va prohibir la celebració de l'acte organitzat pel PSUC viu per expressar el seu "no" a la Constitució Europea, que havia de tenir lloc ahir al vespre al Casal de les Esmandies i en el qual hi havia d'intervenir Francesc Frutos, secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE) i antic líder del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC).

Els assistents es van trobar amb la mala notícia que Pep Sivilla, president de l'associació de veïns de Peramàs-Esmandies, havia rebut una carta d'Antoni Merino, cap del departament de Participació Ciutadana, en la que s´hi prohibia la celebració de l´acte. En aquesta campanya prèvia al referèndum de la Constitució Europea, l´Ajuntament ha cedit una sèrie de locals a la Junta Electoral perquè aquesta els pugui facilitar als partits amb representació parlamentària que desitgin celebrar-hi els seus corresponents actes. En no tenir representació, el PSUC viu va sol·licitar a l´associació de veïns de Peramàs-Esmandies poder celebrar aquest acte al Casal del barri, que l´Ajuntament té cedit a l´associació. Ahir però, l´Ajuntament el va prohibir l'accés al·legant que el PSUC viu “no estava autoritzat per celebrar cap acte en un local que l´associació de veïns del barri no té la capacitat per cedir”.

Juli Sanmartín, responsable del comitè local de Formació i Cultura, va declarar que “l´Ajuntament, liderat per un PSC que defensa el sí a Europa, intenta frenar qualsevol acte d´oposició a la Constitució” i que es prendrien mesures legals per evitar que fets semblants es puguin tornar a repetir. A més, va criticar durament que aquesta decisió procedís d´un govern d´esquerres i democràtic.

Per la seva banda, Paco Frutos va qualificar la decisió de l´Ajuntament com un “inadmissible impediment per a la llibertat d´expressió” que no té cap justificació jurídica, legislativa o política. “Si aquest acte hagués estat prohibit pel Partit Popular, el PSC s´hauria aixecat en armes. Ens agradaria que els partits que aquests darrers anys han mostrat la seva oposició al PP o CIU fossin ara conseqüents amb les idees que han estat defensant”, va afegir.

Comparteix