Notícia <El Punt, 29 de desembre del 2004>

Íntegre de les notícies publicades al Punt i a portalmataro

 • El Punt: "Una llufa contra Europa a Mataró
  La plataforma que s'ha constituït arreu dels Països Catalans en contra de la Constitució europea va penjar una llufa gegant a la plaça de la Peixateria. «Que no et pengin aquesta llufa!» és el lema de la campanya. En aquesta plataforma hi ha diverses entitats maresmenques"

 • Portalmataro: "Pengen una llufa gegant a la Constitució Europea

  Un col·lectiu penja una gran llufa al fanal de la plaça de la Peixateria
  En la jornada de les innocentades, el Comitè del Maresme contra la Constitució Europea, que agrupa diversos col·lectius entre ells la ERC, CUP i Maulets, van penjar una grossa llufa al fanal de la Plaça de la Peixateria en mostra d´advertiment de l´engany que suposa la nova Constitució Europea.
  Sota el lema “Que no et pengin aquesta llufa”, en referència a la nova constitució, els convocants van escenificar la penjada d´aquesta enorme llufa que simbolitzava la carta magna europea com una gran innocentada. ElComitè va rebuitjar el document per diversos motius, entre ells, la manca d´informació als ciutadans sobre el continut del text, la manca de debat social al respecte, la nula participació de la ciutadania en l´elaboració de l´escrit i la poca importància del referèndum, que no és vilculant.
  L´innocnetada de la Constitució Europea
  El comitè parla d´engany quan els països europeus anomenen constitució a un document que és un tractat entre els estats membres de la Unió Europea, que està pensat perquè aquest pacte duri 50 anys i sigui a la pràctica irreformable, que nega el dret d'Autodeterminació a les nacions sense Estat, alhora que no garanteix els drets socials i propugna l'exclusió dels treballador(e)s immiigrants, l'armamentisme, la guerra i la subordinació a la polítca exterior dels EUA i a l'estructura militar de l'OTAN"

 • Comparteix