El Consell Nacional aprova el Govern d'Entesa pel Progrés

El Consell Nacional celebrat avui a Solsona ha aprovat amb 162 vots a favor el pacte per al Govern d´Entesa Nacional pel Progrés, que ha tingut dos vots en contra i deu en blanc.
Sobre el nou govern, el president, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que existeix la voluntat de fer un acord diferent de l'anterior, sobre bases diferents i ha insistit que "d'entrada les tres forces tenim voluntat de girar full i preveure un futur no hipotecat pel passat més immediat". El president ha vaticinat que l´Entesa serà un govern nacional que allargarà la mà a totes les forces i al conjunt de la societat, i ha remarcat que “ens agradaria que fos la legislatura de la unitat” i que “no hi ha lloc per a la venjança o la rancúnia perquè des d'això no es construeix res".

Carod ha dit que li agradaria que “tant a Catalunya com fora d'ella, però sobretot a la resta de l'Estat, es reflexioni sobre el fet que amb els vots de 21 diputats independentistes s'elegirà un president que es diu José i que ha nascut a Andalusia”. El president ha insistit que això demostra que el catalanisme que defensa Esquerra es basa en un projecte inclusiu i integrador i ha destacat que “lluny del que diuen alguns, no excloem ningú pel seu origen o per la llengua que es parla a casa seva”.

En aquest sentit, Carod ha defensat la necessitat de “posar al dia les bases ideològiques del catalanisme per adaptar-lo al segle XXI i fer-lo més obert i inclusiu”. Carod ha assegurat que ha arribat el moment que, des de l´espai d´Esquerra, es reformulin el discurs i les polítiques del catalanisme. El president ha matisat que “això no implica prescindir ni de renegar del catalanisme tradicional, però sí adaptar-lo al nou entorn global si volem que perduri en el temps”.

Comparteix