ERC convoca una mobilització amb 100 entitats per l'Estatut

Albert Balanzà - Diari AVUI 16-01-2006.

Esquerra Republicana serà avui el primer partit a fer oficial el rum-rum que fa dies que corre sobre la conveniència que els partits polítics catalans surtin al carrer encapçalant una manifestació massiva a favor d'un nou Estatut per evitar que el text sigui substancialment modificat en el tràmit actual a Madrid.

L'anunci, segons ha pogut saber l'AVUI, el farà el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, des del País Basc, en la roda de premsa posterior a la trobada que té fixada al matí amb el lehendakari Juan José Ibarretxe a Vitòria. Fonts republicanes van assegurar que Carod plantejarà una mobilització "a la catalana", és a dir, de forma "pacífica i festiva" i emplaçarà la resta de forces polítiques a afegir-se a la crida a sortir al carrer "com en les grans ocasions".

La portaveu d'Esquerra, Marina Llansana, va confirmar ahir la participació del partit en aquesta nova fase de pressió al carrer, més enllà del resultat que aboquin les negociacions obertes. "Hem de demostrar que l'Estatut no és una cosa dels polítics, sinó que hi ha tot un poble al darrere", va apuntar.

El suport d'ERC a una mobilització popular a favor d'un Estatut sense retalls té la intenció de sumar-se, de fet, a la crida que el passat dijous van fer un centenar d'entitats i moviments socials agrupats en la plataforma Tenim el Dret de Decidir, que ha convocat una manifestació a Barcelona el pròxim 18 de febrer.

Al marge d'altres partits que han signat el manifest de les cent entitats, com és el cas d'EUiA i Els Verds, la resta de principals formacions no s'han posicionat encara, si bé han mantingut contactes entre ells i amb la plataforma. Fonts de CiU, en aquest sentit, van assenyalar ahir que l'adhesió de la federació és ara "una possibilitat que tenen en compte". No obstant, les mateixes fonts asseguren que la participació dels partits en actes de carrer a favor de l'Estatut ha de ser un "ultimíssim recurs" en un punt que "la negociació és possible".

Comparteix