L’Ajuntament del Masnou aprova una moció d’ICV-EUiA per commemorar la proclamació de la Segona República.

El Ple del 21 d’abril va aprovar, amb els vots en contra de C’s i PP, una moció d’ICV-EUiA en commemoració del 85è aniversari de la proclamació de la 2a República

Però, desafortunadament, la bandera republicana no onejarà a la façana de l'Ajuntament del Masnou perquè ERC-CiU voten en CONTRA d’homenatjar els valors democràtics de la Segona República!

La moció recorda que la Segona República va ésser truncada, el 18 de juliol de 1936, pel cop d’Estat del general Franco i la seva fi va donar pas a més de 40 anys de franquisme, de repressió i d’una Dictadura criminal, i afirma que el 14 d'abril ha de ser una data per reivindicar els valors republicans i reclamar el nostre dret a escollir el model d’Estat i, també, el cap d’Estat.

Finalment, la moció proposa un seguit d’acords adreçats a recordar la Segona República, a homenatjar les persones que van creure i van defensar l’Estat republicà, així com a reivindicar la vigència dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme o la plurinacionalitat de l’Estat.

La nota la van donar ERC i CiU quan van votar en CONTRA de l’acord que proposava:

“Homenatjar els valors democràtics de la República, ubicant en la façana de l’Ajuntament i dels equipaments emblemàtics de la ciutat la bandera de la 2a República, i organitzant un acte commemoratiu a la Plaça de la República del Masnou cridant a la participació massiva de les entitats del Masnou i dels nostres veïns i veïnes”.

Aquest vot contrari és, per a ICV-EUiA, totalment incomprensible i cal denunciar-ho. Creiem que només pot respondre a interessos de partit i que posa de manifest les contradiccions entre els valors que es diu defensar i les decisions que es prenen en contra dels mateixos.