Aprovada, parcialment, una moció d’ICV-EUiA d’adhesió al manifest de la Plataforma Mai més i de suport a la manifestació del 28N

El ple de l’Ajuntament, celebrat el 17 de desembre, va aprovar parcialment la moció que, per demanar l’adhesió al manifest de la Plataforma Mai més i el suport a la manifestació del 28N.

La moció, que a proposta de CiU i ERC, es va votar en dos blocs, va ser aprovada parcialment. El primer bloc (acords 3, 4, 5 i 7 de la moció) va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups, a excepció del PP (1 vot) que es va abstenir. En canvi, el segon bloc (acords 1, 2 i 6) no va ser aprovat ja que només va comptar amb els vots favorables d'ICV-EUiA ( 2 vots), CUP-PA (2 vots ) i PSC (2 vots), mentre que CiU i ERC (11 vots) van votar en contra i C’S (3 vots) i el PP (1 vot) es van abstenir.

Sorprèn principalment el vot negatiu d’ERC, més quan les seves joventuts (JERC) van donar suport al manifest i van participar en la manifestació del 28N, però va sorprendre molt més la intervenció del seu portaveu que, per justificar el sentit del seu vot, va ridiculitzar el contingut de la moció, qualificant-la de Happy flower (?) i afirmant que semblava estar redactada des de la perspectiva de la pau universal i d’un món perfecte. El portaveu d’ICV-EUiA va criticar durament aquesta intervenció i va manifestar que, en sentir-la, l’hi havia produït vergonya aliena.

Comparteix