CiU i ERC aproven unes bases "molt restrictives" d'ajuts per a l'IBI

CiU i ERC, en aplicació d’una moció presentada pel Grup Municipal d’ICV-EUiA, han aprovat unes bases molt restrictives per atorgar ajuts per al pagament de l’IBI.

La moció d’ICV-EUiA proposava que les bases permetessin aconseguir aquests ajuts als 109 llogaters (joves i gent gran) dels habitatges públics construïts al Masnou en el període 2003-2011 i a totes aquelles persones que han estat colpejades amb més força per la crisi econòmica que castiga el nostre país des de l’any 2007 (pensionistes, aturats, joves, famílies monoparentals,...).

Per a ICV-EUiA les bases aprovades no permetran aconseguir aquest objectiu perquè, per poder aspirar a gaudir d’aquests ajuts, s’han posat dues condicions: s’ha fixat un valor cadastral (VC) màxim per als habitatges és de 50.000 € (un import que, entre altres, deixarà sense ajuts els 18 joves de Can Jordana i 12 dels joves de Llevant) i també s’han fixat uns ingressos anuals totals màxims de 11.951 € en el cas d’una sola persona empadronada a l’habitatge i de 15.935 € per al cas de que a l’habitatge estiguin empadronades dues o més persones (aquests ingressos deixaran sense ajuts a la pràctica totalitat dels joves de Llevant que si podrien optar-hi per ocupar un habitatge d’un VC inferior a 50.000 € i també a altres famílies que, tot i superar aquests ingressos, tenen greus problemes per arribar a final de mes.

ICV-EUiA ha estat l’únic Grup Municipal que hem intentat negociar amb CiU i ERC i aconseguir que modifiquessin la redacció final de les bases, però hem fracassat en el nostre objectiu i ens hem trobat amb una posició tancada de CiU i ERC, que s‘han limitat a rebre els nostres suggeriments, per escrit i verbalment, i a respondre’ns amb una rotunda negativa.

És per això que ICV-EUiA presentarà recurs contra les bases aprovades per CiU i ERC, amb l’objectiu que acceptin la modificació d’aquestes bases, tot i que desconfiem de l’èxit del nostre recurs.

En el document adjunt a aquesta notícia podreu trobar els enllaços a les esmenes i a la moció presentades pel nostre grup en relació a aquest tema.

Us demanem que feu extensió d’aquesta problemàtica entre els vostres veïns i veïnes i ens oferim a informar-vos sobre aquests ajuts i sobre qualsevol altre que us pugui interessar.

Per a qualsevol informació, podeu contactar amb nosaltres en icv-euia@elmasnou.cat o en elmasnou@iniciativa.cat , o bé enviar un sms al telèfon 628131874 indicant un telèfon o un correu electrònic de contacte

Comparteix