El Masnou aprova una moció d'ICV-EUiA contra el PHCE

El passat 24 d’abril, el ple de l’Ajuntament del Masnou va aprovar una moció, presentada pel GM d’ICV-EUIA, per rebutjar l’aprovació del Pla hidrològic Conca de l’Ebre pel govern del PP.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ICV-EUiA (3), CiU (7), PSC (4), ERC (3) i de la regidora no adscrita (1). El PP (1 vot) va votar en contra i el GIM (1 vot) es va abstenir. Cap d’aquests dos grups va argumentar el sentit del seu vot.

La moció, que va ser defensada pel regidor d’ICV-EUiA Xavier Serra, denuncia la invasió de competències que, una vegada més, fa el govern del PP en contra dels interessos de Catalunya, exigeix que el Pla garanteixi la conservació del Segre, de l’Ebre i del seu delta en un bon estat ecològic i rebutja tant el Pla Conca de l’Ebre, com la creació de bancs d’aigües entre els usuaris de la conca de l’Ebre i la resta de demarcacions hidrogràfiques.

La moció, que també rebutja l’ús del canal Xerta – Sènia com a infraestructura de transport en un possible banc d’aigua entre la Conca de l’Ebre i la del Xúquer i/o Segura, insta el Parlament de Catalunya a pronunciar-se en relació a les disposicions finals quarta i cinquena de la Llei d’Avaluació ambiental (Llei 21/2013) i també al Govern de la Generalitat de Catalunya, com a impulsor i executor del canal Xerta - Sénia, a que prengui les mesures legals oportunes perquè aquest canal no sigui utilitzat com a infraestructura de transport fora de la Conca de l’Ebre.

Arxius adjunts: 
Comparteix