El Masnou aprova una moció d'ICV-EUiA que demana una reforma constitucional, un referèndum sobre la monarquia i l'inici d'un procés constituent cap a la República

El Ple de l'Ajuntament del Masnou, celebrat el passat 19 de juny, va aprovar la moció presentada per ICV-EUiA demanant una reforma constitucional, un referèndum sobre la monarquia i l'inici d'un procés constituent cap a la República.
La moció va ser aprovada íntegrament tot i que, a petició d'ERC-AM, va ser votada en dos blocs. El primer, que englobava els acords primer i segon de la moció, va ser aprovat amb els vots a favor d' ICV-EUiA ( 3 vots), PSC ( 3 vots) i la regidora no adscrita; en contra del PP ( 2 vots) i el GIM ( 1 vot) i l'abstenció de l'Equip de Govern (CiU i ERC-AM, 8 vots). El segon bloc, que incloïa els acords tercer i quart, va ser aprovat amb els vots a favor d'ICV-EUiA ( 3 vots), PSC ( 3 vots), l'Equip de Govern (CiU i ERC-AM, 8 vots) i la regidora no adscrita; van votar en contra el PP ( 2 vots) i el GIM (1 vot).
La moció ressalta la fi de règim que viu l’actual sistema polític i, en especial, el model d’Estat i les relacions Catalunya - Espanya, un model que moltes generacions no han pogut escollir i que s’ha demostrat esgotat. Per això es fa necessària una reforma constitucional i la convocatòria d'un referèndum perquè sigui la ciutadania qui, amb els seus vots, decideixi lliurement tot allò que afecta les seves vides i, entre altres aspectes fonamentals, es puguin pronunciar respecte quin sistema polític, quin model econòmic, i quin model de societat desitgen. En la moció, ICV-EUiA es reafirma en la necessària continuïtat del procés de consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Arxius adjunts: 
Comparteix