El Masnou aprova una moció d'ICV-EUiA rebutjant les interlocutòries del TSJC en contra de la immersió lingüística

El ple de l’Ajuntament del Masnou, celebrat el passat 24 d’abril, va aprovar una moció, presentada pel GM d’ICV-EUIA, per rebutjar les cinc interlocutòries del TSJC en contra de la immersió lingüística a les escoles

La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ICV-EUiA (3), CiU (7), PSC (4), ERC (3) i de la regidora no adscrita (1). El PP (1 vot) i el GIM (1 vot) van votar en contra.

La moció, que va ser defensada per Màxim Fàbregas, portaveu del grup municipal, expressa el suport de l’Ajuntament del Masnou amb l’actual sistema d’immersió lingüística, un model d’èxit que ha aconseguit que ningú sigui discriminat socialment per raó de la llengua i rebutja la segregació entre els infants als centres escolars per aquest mateix motiu.

La moció rebutja les cinc interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, insta el govern municipal a que, si al Masnou es donés un cas semblant, ofereixi tot el seu suport als centres que resultessin afectats.

La moció també dóna suport i crida a participar en la cercavila per l’escola catalana que, per al proper 14 de juny, ha convocat Somescola.cat a Barcelona,

Comparteix