El Masnou aprova una proposta d’ICV-EUiA per elaborar el Pla municipal de prevenció i atenció de les drogodependències.

El ple del 19 d’abril va aprovar una moció d’ICV-EUiA que acorda redactar un nou Pla de Drogodependències que afegeixi, a les actuacions de prevenció, d’altres relacionades amb l’atenció a les persones drogodependents i les seves famílies.
La moció valora positivament les actuacions de prevenció de les drogodependències realitzades en els darrers 8 anys i posa de manifest la necessitat de donar un pas més enllà.
Per això la moció proposa que el nou Pla, que s’anomenarà Pla Municipal de Prevenció i Atenció de les Drogodependències, sigui un pla integral que, a més de les actuacions de prevenció, inclogui també (i aquesta és la gran novetat) actuacions adreçades a atendre les necessitats de les persones drogodependents i de les seves famílies.
Altres acords de la moció aprovada, que incorpora modificacions acordades amb ERC i la CUP, demanen al govern que mentre el nou Pla no estigui en marxa:
Es facin actuacions adreçades a l’atenció a les persones drogodependents i les seves famílies
Que, en el disseny d’aquestes actuacions, participin representants de famílies de persones drogodependents del Masnou i, també, especialistes en l’atenció de persones drogodependents.
Que aquesta proposta d’actuacions sigui debatuda i aprovada pel Ple de l’Ajuntament del Masnou abans de finals del mes de juny d’enguany.
Que, si es veu que és necessari, s’augmentin els diners destinats actualment al Pla en el pressupost de 2018.
La moció demana, finalment, insistir en la necessitat de fer visibles aquestes patologies i lluitar contra els estigmes que les rodegen, incorporant accions concretes com l’elaboració de campanyes i material propi.
La moció va tenir els vots favorables d’ICV-EUiA, ERC, CUP i PP, mentre que PDeCAT i C’s es van abstenir.

Al peu de la notícia trobareu l'enllaç al text de la moció.

Per a més informació podeu accedir a la nostra web: ICV El Masnou

Arxius adjunts: 
Comparteix