El Masnou, a proposta d'ICV-EUiA, exigeix l'aturada d'instal·lació de comptadors telegestionables

Davant la inquietud que la instal•lació dels nous comptadors elèctrics ha generat entre molts veïns i veïnes del Masnou, el Grup Municipal d’ICV-EUIA va presentar una moció al ple de l’Ajuntament que ha estat aprovada el passat 22 de setembre.

La moció, que trobareu en aquest enllaç, i que va ser aprovada per tots els grups a excepció del PP:

a) Alerta de les possibles conseqüències d’aquestes substitucions per als usuaris, tant des del punt de vista de la salut com des del de la seva economia domèstica.
b) Denuncia l’actuació de les empreses subministradores, ressaltant l’abús sobre les persones usuàries, quan les obliga a acceptar la substitució sense avisar-les prèviament, la qual cosa els impedeix, en la major part dels casos, estar presents.
c) Explica els problemes que la substitució pot comportar sobre la protecció de dades de caràcter personal

Per totes aquestes raons, la moció proposa 14 mesures:

a) La major part d’elles són exigències al Govern de l’Estat i al de la Generalitat, com ara la paralització immediata de les substitucions, la demanda al Govern de la Generalitat que s'ocupi de les afectacions de la contaminació electromagnètica sobre la salut de la població i que atengui i recolzi les reclamacions dels ciutadans que es puguin produir en relació al seu dret a expressar la seva negativa a la instal·lació de comptadors intel·ligents.
b) La moció també posa deures a l’Ajuntament del Masnou, al qual se li demana que realitzi una ampla campanya municipal d’informació ciutadana, per explicar la normativa relacionada amb la substitució dels comptadors telegestionables i a la no obligatorietat fins a finals de l’any 2018 i, també, que faci de mediador sobre els possibles perjudicis que, en l'àmbit de la Salut i/o l'economia, la substitució pugui tenir per als veïns o veïnes del Masnou.

Arxius adjunts: 
Comparteix