ICV-EUiA aconsegueix que, l’any vinent, la tarifació social sigui una realitat al Masnou

Una moció d'ICV-EUiA, sobre la qual podeu trobar més informació en aquest enllaç, i que va ser aprovada en el ple del passat 22 de setembre, farà possible que, l'any 2017,al Masnou s’apliqui la Tarifació social.

La Tarifació social, sobre la qual trobareu una informació més detallada en un dels dos documents annexos a aquesta notícia, és una manera de fixar quant ha de pagar un veí o veïna per poder accedir a qualsevol equipament, servei o activitat municipal, tenint en compte no només els seus ingressos sinó també la seva situació personal i familiar.

Màxim Fàbregas, portaveu d’ICV-EUiA, va agrair el suport a la moció de la resta de grups municipals, a excepció del PP (que es va abstenir) i va explicar que, per a ICV-EUiA, a més de tenir equipaments o serveis públics (educatius, esportius, culturals, gent gran, joventut,...) municipals, cal garantir-hi la igualtat d’accés de tota la ciutadania.

La moció obliga l’Ajuntament a que, abans de 6 mesos, s'aprovi una proposta de Tarifació social sobre els preus públics dels serveis, equipaments i activitats municipals.

La moció també garanteix que, si per una qüestió de temps, la tarifació social no es pogués aplicar l’any 2017, totes les les famílies del Masnou que s'haurien beneficiat de la Tarifació social rebran un ajut econòmic per un import exactament igual a la diferència entre el que hagin pagat a l'Ajuntament i el que haurien hagut de pagar si s'hagués aplicat la Tarifació social (que clarament seria un import inferior).

Comparteix