Moció d'ICV-EUiA per al finançament de les escoles bressol municipals

La moció, que serà debatuda en el ple de l’Ajuntament del proper dijous, 22 de gener, recorda que l’Estatut de Catalunya i la Llei d’Educació de Catalunya obliguen la Generalitat a subvencionar la creació, la consolidació i el sosteniment de places per a infants de zero a tres anys en escoles bressol municipals (EBM). Denuncia que, des de l’any 2011, la Generalitat ha incomplert els seus compromisos en reduir, de forma progressiva i sense negociació, les subvencions als ajuntaments per a l’escolarització en EBM i que, en el pressupost de 2015, no es destina ni un sol euro a aquest concepte.
Aquesta actuació deslleial posa encara més contra les cordes els ajuntaments que, com el del Masnou, van fer una clara aposta per l’ensenyament públic i, més concretament, per l’escolarització d’infants de 0 a 3 anys en les dues escoles bressol públiques construïdes en el període 2003-2011.
La moció també recorda que l’actual govern, a la vista d’aquestes retallades, va decidir traslladar les seves conseqüències a les famílies usuàries, augmentant les seves quotes prop d’un 40%.
Finalment, la moció demana la reprovació de la Consellera d’Ensenyament, Sra. Irene Rigau, per la seva actuació en aquesta franja de l’ensenyament; demana a la Generalitat que inclogui, en el pressupost de 2015, una partida destinada al finançament de les EBM i al Departament d’Ensenyament que compleixi els acords signats i que pagui els seus deutes.

Arxius adjunts: 
Comparteix