Moció d'ICV-EUiA demanant que, al Masnou, s'impulsi la transparència, el bon govern i la participació ciutadana.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament demanant que, al Masnou, es promogui la transparència, el bon govern i la participació ciutadana.
La moció, que es debatrà en el Ple del proper dijous, 18 de gener, planteja un seguit d’acords exigint actuacions, tant al govern de la Generalitat com al govern municipal, per tal que la Llei catalana 19/2014, de 29 de setembre, sobre Transparència, accés a la informació pública i bon govern sigui quelcom més que un paper mullat.

Entre els acords proposats ressalten:

1.- Reclamar al govern de Catalunya que destini els diners necessaris per poder complir la llei i, més concretament, tots els seus processos d’aplicació en els municipis.

2.- Les demandes al govern municipal d’ERC i CiU de:
a) Crear una Comissió especial que, entre d’altres accions, redacti una proposta de Pla Estratègic de Transparència i una ordenança de transparència.
b) Crear el Portal de Transparència de l'Ajuntament.
c) Crear el Registre de Grups d'Interès i el codi de conducta associat.
d) Elaborar un Codi de Bon Govern Local.
...

La moció també demana al tots els grups municipals el seu compromís de treballar conjuntament per al desplegament d’un model de govern obert a l’Ajuntament del Masnou per crear un model de funcionament i gestió basats en la transparència

Comparteix