JUDO... una passió per compartir

La pràctica del Judo a l´escola Ocata va començar fa més de quinze anys, evolucionat fins al dia d´avui en el que coneixem com a Club de Judo Ocata.

L´objectiu d´aquest jove club de Judo és formar un projecte esportiu on el centre d´aquest siguin els seus alumnes i les seves famílies. El Judo ha de ser més que un simple esdeveniment esportiu; el Judo ha de ser un nexe d´unió entre els diferents practicants i els seus respectius entorns. Malgrat ser una activitat extraescolar del centre Ocata, és una escola de Judo oberta a l´entorn en la que qualsevol nen o nena que vulgui participar pot fer-ho.

Les classes es divideixen en tres nivells. Un primer grup d´iniciació, per als nens i nenes de P5 a 2n; un segon grup de aprofundiment, per als nens i nenes de 3r a 6è; i un tercer grup de perfeccionament per a alumnes a partir de l´ESO.

El joc passa a ser el protagonista de la pràctica esportiva i com a finalitat bàsica té ajudar a formar a la persona des d´un punt de vista global. S´entén el Judo com una eina educativa.

Els i les alumnes del Club de Judo Ocata realitzen sortides els cap de setmana, participant en diferents tipus d´activitats. Els més petits participen al JUDOXICS que organitza la Federació Catalana de Judo i DA, els no tan petits poden competir al Campionat Escolar de Barcelona (CEEB) i els més grans poden participar dels rànquings regionals, campionats de Catalunya, entrenaments a altres clubs, etc ...

Darrera d´aquest projecte està l´AMPA del centre conjuntament amb el professor de l´activitat.

Mestre especialista en Ciències experimentals i Educació Física, entrenador nacional, cinturó negre 4t Dan i àrbitre autonòmic de Judo, actual responsable del Departament d´ensenyament de la Federació Catalana de Judo i DA; en Miguel Àngel Lira Quina és una persona que viu aquest esport intensament i intenta apropar-lo als seus alumnes des d´una perspectiva lúdica i engrescadora amb la plenitud dels valors que desprèn aquesta disciplina.

Defensa l´essència del judo tradicional Japonès barrejada amb les noves concepcions pedagògiques i tendències de l´entrenament esportiu occidentals. Un “cocktail” que fa que els seus alumnes gaudeixin de la pràctica d´aquest bell art: “El Judo”.

Comparteix