Marxants del Maresme

Dades de l'entitat

Nom
Associació de Marxants del Maresme al Masnou
Telèfon
937577400
Adreça de correu electrònic info@marxantsmaresme.cat
Àmbit
social
Nombre de socis
450

Qui som

Marti Ramoneda

President

Antoni López

secretari

Josep Badenas

Tresorer

Enllaços interessants

Web d'informació i participació per als marxants
METEOCAT Servei Meteorològic de Catalunya
Agencia Estatal de Meteorología
http://www.infomet.fcr.es
http://www.ccmaresme.es/
(informació turística)
http://www.gencat.net/
Xarxa de municipis
Federació d'associacions i gremis empresarials del Maresme
Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya
Noticies actualitat de Televisió de Catalunya
Aplica tecnologia i millora el teu negoci

L´UNIVERS DE L´INTERCANVI

El mercat és un fluïd canal d´intercanvi de mercaderies, d´experiències, de coneixements, de regles i de pautes de comunicació.
Recórrer el mercat constitueix un vital estímul als sentits i permet un rencontre constant amb les formes ancestrals de relació humana.
La dimensió comunicativa dels mercats fa que siguin llocs nuclears de trobada, de mestissatge, d´intercanvis generadors de transformació i progrés. Per tot aixó, els mercats són grandes finestres obertes al món.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE BLANC DEL COMERÇ NO SEDENTARI

HO HEM ACONSEGUIT!

El dia 25 de gener de 2005, es va fer la presentació a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, el Llibre Blanc del comerç no sedentari a Catalunya.

QUINS SÓN ELS NOSTRES DRETS?

Els marxants exercim la nostra activitat al carrer, però no a qualsevol lloc, sinó a on disposa, delimita,i autoritza cada ajuntament. L´Ordenança municipal, en el redactat del Reglament que correspon, marca les obligacions que han de complir els venedors, fins i tot, en determina l´horari de muntatge i desmuntatge, i després en l´apartat de Sancions, tipifica les faltes per l´incompliment dels preceptes d´aquest articulat.

EL NOSTRE FUTUR

Quantes vegades, fent el comentari de com van les vendes, hem arribat a la conclusió de que tenim un futur molt negre per al nostre sistema de comerç.

Tant desde les administracions, com des dels nostres clients, i en bona mesura per la meteorologia, sembla que es posin d´acord per complicar-nos una mica més el normal desenvolupament de la nostra activitat.

ELS MERCATS AL MÓN

Si viatjar pels diferents països del món és la millor manera de conèixer de primera mà el que hi succeeix, aturar-se en els mercats i deixar-se emportar pel fabulós espectacle de sorolls, olors i colors que s´hi materialitza serà sempre un una fita important per als viatgers, tant per als qui pretenen ficar-se en el seu tragí per apropar-se més a les arrels de la societat que els acull, com els qui en tenen proa amb gaudir-los com una pura contemplació estètica, un autèntic regal per als sentits.

Pep Bernadas
Un viatge pels mercats

..DIGNIFICAR LA NOSTRA ACTIVITAT

Fa aprop de 2000 anys que a uns venedors ja els van fer fora del lloc on comerciaven, (segons diuen les sagrades escriptures), perquè a les portes del temple no es podia fer.

S´han fet bastants canvis en aquests dos mil•lenis, però no en el tema fonamental, (ubicar els mercats en llocs estables, i donar garanties de continuitat als marxants). Qualsevol activitat comercial, requereix donar seguretat als seus clients, i això demana temps per demostrar-ho.

EL PLE DE RIURE AL MERCAT DEL MASNOU

Com cada any, el Ple de Riure comença a fer el reclam pel mercat dels dimarts al Masnou.
Aquest any ens van visitar de nou Xirriquitela i les seves girafes de quatre metres, acompanyats de música singular.

NOTA INFORMATIVA LOCAL MASNOU

Amb motiu de portar a terme la reparació del sostre de la Seu d'Entitas per part de la Fundació privada La Calàndria, es comunica mitjançant escrit de l'Ayuntament del Masnou, i pel coneixement de la nostra Associació, que a partir del dia 2 de maig, i amb una durada aproximada de 4 mesos, no es podrà accedir a l'esmentada Seu, i restaran suspeses les activitats en aquell local.

MILLORES A TORDERA

Després d'unes llargues negociacions i reclamacions, finalment l'Ajuntament va asfaltar el terreny on es fa els diumenges el mercat.
Ara bé, encara queda pendent la realització dels lavabos que, esperem, siguin duts a terme el més aviat possible, altrament haurem de tornar a trucar a la porta (i la closca) municipal.

Pàgines