..DIGNIFICAR LA NOSTRA ACTIVITAT

Fa aprop de 2000 anys que a uns venedors ja els van fer fora del lloc on comerciaven, (segons diuen les sagrades escriptures), perquè a les portes del temple no es podia fer.

S´han fet bastants canvis en aquests dos mil•lenis, però no en el tema fonamental, (ubicar els mercats en llocs estables, i donar garanties de continuitat als marxants). Qualsevol activitat comercial, requereix donar seguretat als seus clients, i això demana temps per demostrar-ho.

Amb la presentació del Llibre Blanc del Comerç no sedentari a principi d´aquest any, a la Direccció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, s´ha fet un primer pas per conscienciar a les diferents administracions que gestionen la nostra activitat, molt especialment als ajuntaments, que si be la llei els dona total independència per decidir l´ocupació de la via pública, caldrà que es defineixin si la venda dels mercats de marxants és d´UTILITAT PÚBLICA, per continuar en el format actual, o bé s´haurà d´adequar al segle XXI, i donar millors serveis als seus usuaris, per tant als SEUS CIUTADANS.

Quan ja es tenen les dades, (Llibre Blanc) i es sap on es vol anar, llavors és quan cal prendre les mesures oportunes per iniciar el camí, i això vol dir fer sacrificis, conscients que comportarà un gran esforç, perquè no podem pensar que ens ho donaran fet les administracions, nosaltres tindrem que posar les “cames”, les ganes, però sobretot l´il•lusió.

No podem seguir esperant només, de la sort, del lloc, del temps, dels productes, del vehicle, i fins i tot de la salut, una empresa no pot refugiar-se en aquests conceptes per tirar endavant, cal assegurar els riscos, cal ser forts davant de les dificultats, cal estar preparats per les innovacions. Això vol dir que s'ha de fer pinya (associar-se), per avaratir costos comuns (assegurances, cursets, màrketing, grups de compra, i serveis afegits, etc), vol dir tenir representants als forums on es prenen decisions, (cal tenir veu, per fer sentir la nostra opinió).

Associar-se, no vol dir tenir que renunciar de la llibertat individual, de l´opinió personal, i de prendre iniciatives pròpies per defensar-se. Significa obrir portes de diàleg, entre els associats (assamblees), amb les administracions (amb potaveus), i qualsevol iniciativa feta en grup, té més possibilitats de ser escoltada, o de rebre informació periódica. Ningú té l´obligació d´associar-se, de fer-ho a l´Associació de Marxants del Maresme, o a d´altres d´existents. Qui no se senti representat per cap d´elles en pot crear una de nova, però l´excusa de no sentir-se ben defensat, només comporta dispersió, i això qui en treu més profit és l´altra part que negocia unida.

Reflexionem, i pensem si realment volem seguir tirant de la nostra feina, o volem sentir-nos orgullosos d´haver format part del projecte de donar futur i dignificar el treball que, a part de ser un mitjà per viure, ha donat, està donant, i donarà sentit professional de MARXANTS, que formen part del comerç del segle XXI.

Comparteix