EL NOSTRE FUTUR

Quantes vegades, fent el comentari de com van les vendes, hem arribat a la conclusió de que tenim un futur molt negre per al nostre sistema de comerç.

Tant desde les administracions, com des dels nostres clients, i en bona mesura per la meteorologia, sembla que es posin d´acord per complicar-nos una mica més el normal desenvolupament de la nostra activitat.

Però ja comença a ser l´hora (doncs quan més tardem pitjor) que deixem de buscar culpables per als nostres problemes, i ens posem a treballar pel “nostre futur”, això vol dir, que com fem amb d´altres coses importants, al comprar un habitatge, un vehicle, unes bones vacances, o si fem inversions, primer ens informem, valorem, reflexionem, i si ens convé ens els gastem.

Ja no n´hi a prou de refiar-se de la sort, com quan es juga a qualsevol Loto, el futur del negoci no pot passar per un cop de sort, per fer el que sempre hem fet, per comprar el que compren els demés, o treballar tots els dies de la setmana, i més hores que el rellotge.

Cal invertir en el futur del nostre treball, que és qui ens dona els diners per fer el que ens agrada, i això no vol dir només Euros, vol dir informar-se, vol dir aprendre, vol dir ser agoserats, però sobretot vol dir recuperar el nostre esperit de “marxants”, com quan vam començar, a tots ens va representar un repte que hem anat superant, amb millor o pitjor resultat.

Fins ara la reflexió a estat a nivell individual, però si al que abans ens plantejavem, li busquem més seguretat, més capacitat, més poder econòmic, més tranquilitat, i més descans. S´han d´ajuntar esforços, com fan les empreses punteres per estalviar costos i acaparar més poder( encara que sigui a canvi de més aturats).

Nosaltres evidentment no creeriem més aturats, al contrari donariem més feina als nostres proveïdors (que donen llocs de treball), ni hauriem d´arriscar tant, ni comprar grans Stoks, ni jugar-nos els estalvis, ni patir constantment per la sort, i sobretot poder afluixar al ritme adequat.

Això sona a compte de fades, però si reflexionem com quan fem coses importants, i ens informem de les possibilitas que dona “ajuntar”, si estudiem la forma de crear grups de compra, si es busca la manera de centralitzar Stoks, si es vol donar un servei afegit als nostres clients, si donem la “nostra marca “, si afegim els nous sistemes que facilita Internet, si tot això ens aporta a més, baixar despeses: es pot convertir en realitat.

Tornem a la reflexió i pensem en quan vam començar, uns van continuar el negoci dels pares, altres van ser ells ja fa temps, altres fa poc que si han posat, però segur que ningú a tingut fàcil la tria, es va tenir que pensar, prendre una decisió, i el més difícil portar-la endavant, fins avui, que és el primer pas cap al futur, cada vegada que fem un pas triem el nostre, i arribarem, o no, però nosaltres sóm MARXANTS, i això ja ho diu tot.

ENDAVANT MARXANTS!

Comparteix