NAIXEMENT I ACTIVITATS DEL GRUP

Des d'Educació sense fronteres, ens agradaria fer-vos saber que el passat 7 de maig de 2007, va néixer el grup territorial al Masnou.
Com tots sabem, Masnou vol dir masia o casa nova i això és el que som, una casa nova al municipi on hi esteu tot convidats a venir i participar de les nostres reunions, activitats i linies d´acció.
El grup va néixer amb la inquietud dels membres associats a la nostra Ongd que van veure la possibilitat de desenvolupar accions en l´educació pel desenvolupament i cooperació internacional amb l´àmbit del baix Maresme (Alella, Masnou, Teià i Tiana) deseguida es va convocar als membres associats d´ESF (Educació sense fronteres) de la zona i a les persones sensibles a la missió solidaria de la nostra organització.
Es va escollir a la coordinadora del grup a la Cristina Blanco, a una secretaria que és la Pilar campano, el tresorer en Josep Mª Quintana i la resta de persones que han sumat esforços per començar a funcionar amb empenta i molta motivació. Algunes d´aquestes persones son: Patrícia Symmes, Eva Saló, Carolina Muñoz, Daniel Mulatieri, Lourdes Vicens, Elisa Garcia, Emma Calvo, Héctor Litvan, Camilo Diban, Helena Martin, Rosa Capeta, Estela Oxandabarat, Marta Martínez, Ramon Lombarte, Carlos Escuder i altres composen un grup heterogeni en molts aspectes, però tots motivats i sensiblititzats en un mateix fi.
El grup motor ens reunim cada divendres primer de mes.
Fins ara les nostres accions han estat registrar-nos com a entitat del municipi, hem fet la demanda d´un local a l´hotel d´entitats, hem assistit a la festa de la solidaritat amb un estand amb tota la nostra difusió i informació de quins valors treballem i a quins països i el que es fa a casa nostra, ens va visitar les autoritats locals, (l´Alcalde i regidors) així com vilatans/es per la presidenta d´ESF, Maria Beneyto i per membres de la delegació de València.
Es va fer una xerrada a Alella, a les golfes de Can Lleonart, conjuntament amb les dones solidaries d´Alella, amb el títol de: “dones i educació als països del sud” donada per la Maria Beneyto i la qual va ser molt enriquidora i amb un missatge ple d´esperança, exhibint un material visual d´ESF.
S´ha contactat amb el regidor de solidaritat i cooperació de Masnou, en Xavier Serra, per informar-lo i informar-nos de les línies d´acció de l´ajuntament i de les nostres.
Sovint col.laborem amb la delegació de Barcelona sobre els actes que ells organitzen.
Hem fet un curs de formació per a totes aquelles persones que s´han integrat noves, sobre el voluntariat i sobre qui és ESF.
Estem contactant amb les escoles i presentant-nos per a tenir-nos i tenir-los presents en temes de sensibilització a les aules, en nens, joves i adults, campanya mundial de la educació i objectius del mil.leni, doncs creiem de molta importància que l´educació en valors ètics de manera continua i no puntual com es tracta a la setmana de la solidaritat, fent activitats i gastronomia intercultural… esperem que totes i tots creiem positiva aquesta mesura davant dels greus fets que estan passant a la nostra societat.

Assabentar-vos que la nostra presentació a la ciutadania serà el proper 26 de gener de 2008 a Ca n´Humet a les 11h, serà un acte solidari i lúdic al Masnou, amb la presència de les autoritats del municipi i amb tots vosaltres que esteu convidats.

Us hi esperem!!!
Educació Sense Fronteres
Grup Territorial del Masnou

Comparteix