Frescor d’estiu al Masnou.

Iniciem l’estiu amb les últimes frescors de la primavera. El Masnou, bulliciós, ha enviat el seus focs d’artifici davant les mirades admirades d’autòctons i visitants. El “pincheo” pels bars ha obert el municipi a la tradició més espanyola. Els concerts, de tots i per a tots els ritmes. Sardines i cremat, al punt i a peu de platja. Joves havaneres ens visiten. Tindrem algun dia pròpies? Mai no en vam tenir tradició? Gegants sota la mirada de sant Pere. Aplaudiment dels mossens. Darrere d’ells, coral de veus purament masnovines. Sardanes de tradició. I els nostres àngels del patinatge en exhibició mestra. Sobre rodes. No oblidem els simpàtics trabucaires, i la seva manera deliciosa de despertar-nos... Resum de la nostra Festa Major, expressada en una prosa casolana sense més pretensió que dedicar-li un record des d’aquestes línies. Felicitats a tots els qui han contribuït a fer-nos passar uns dies tan alegres!
Descens de l’atur: -9, 21 %
Tornant a realitats terrenals, no podem menys que mostrar la nostra satisfacció per l’evolució de l’atur a la nostra comarca, i en concret al Masnou. Després del descens interanual indicat, la taxa se situa en el 12,19 %, una xifra que feia anys que no es veia.
Es comencen a percebre els resultats de les polítiques econòmiques del Partit Popular: plans de proveïdors, reforma laboral i ajut financer a les comunitats autònomes (Catalunya és la comunitat més beneficiada de tot l’Estat).
Manca l’estirada al consum, que comença a repuntar. I al gener, veurem l’efecte de la reducció de l’IRPF, on les retencions en nòmina s’aplicaran immediatament i se’n beneficiaran més del 80 % de contribuents. Més diners a la butxaca, més descans a final de mes. Al butlletí de juny fèiem una demanda a Mariano, qui sembla que ens ha escoltat. Tornarem sobre el tema en properes edicions.
Ple de juliol, la neteja com a protagonista,
El del 17 de juliol conté un dels punts que més interessa els ciutadans: la neteja del municipi. A punt d’iniciar-se un nou procediment de licitació, el nou projecte ha comptat amb el suport del PP, on hem incorporat diverses aportacions realitzades per tècnics propis, per millorar el plec, i que esperem que vegi la llum en pocs mesos. El nostre compromís amb el Masnou.

Comparteix