Es contrueix la Plataforma "Salvem el Masnou"

Un grup de masnovins i masnovines van constituir el passat dia 27 de gener d´enguany la plataforma social i ecologista “Salvem el Masnou” emmarcada dins del corrent de moviments de defensa de la terra que hi ha a nivell nacional.

Un grup de persones i entitats ha constituït la Plataforma “Salvem el Masnou” generada i motivada pel tarannà totalment destructiu que està exercint el govern del Masnou (PSOE, ERC i ICV) continuista de l´anterior (CIU i PP). La actual situació està condemnant la percepció històrica que teníem els i les masnovines. Però no solament això, en els propers 3 anys el Masnou experimentarà un increment del número d´habitatges comparable a l´increment dels anys 60. La construcció està projectada de forma totalment insostenible i desequilibrada on la majoria d´habitatges seran dels anomenats d´“ALTO ESTANDING”. Aquesta construcció, que s´està realitzant a les zones limítrofes del municipi, ens unirà físicament amb Premià de Mar i la Gran Barcelona del PSOE deixant de banda la construcció de viles i ciutats ben definides i passant a formar macro ciutats difuses extenses més d´un centenar de quilòmetres. L´ampliació destruiria les rieres i llurs hàbitats que són d´enorme riquesa ja que concentren espècies vegetals en perill d´extinció com l´aloc. El creixement del Masnou produirà la destrucció dels pous i mines, riquesa històrica del poble, i el seu mal ús malmetrà críticament el nivell freàtic. Socialment el Masnou donarà definitivament l´esquena a una part molt important de la cultura que la forjat al llarg de segles i que al nostre entendre és un tresor a conservar. L´agricultura ha representat juntament amb la pesca una part fonamental de la societat masnovina i per tant de totes i tots nosaltres.
La Plataforma Salvem el Masnou neix amb la intenció de lluitar contra l´especulació d´uns pocs, l´atac al nostre paisatge urbà, rural..., els desequilibris i desigualtats socials i les mentides que ens arribin des del govern denunciant els poders fàctics i condemnant tant com calgui les males polítiques del nostre ajuntament.

Comparteix