Habitatge: benefici per uns, problemes pels altres

El proppassat 15 de març, la plataforma Salvem el Masnou i la CUP, van encapçalar la convocatòria d'una taula rodona sobre l'habitatge: benefici per uns , problemes pels altres.
Amb la presència destacada dels regidors d'urbanisme i de projectes i obres, com també la presència del partit popular, de joves independentistes de Maulets i gent a títol personal.

Així doncs es reconeix per tots els presents la problemàtica cada cop més creixent de la situació de la vivenda a la nostre vil•la, com també està succeint a tota la conurbació de Barcelona. Els representants de l'ajuntament, preocupats per la situació, només poden actuar dintre dels límits heretats de les legislatures anteriors, i esperançats que poc a poc, i amb el suport del govern, puguin anar millorant l´accés a la vivenda. Per ara només divuit convilatans podran accedir a un pis de lloguer per menys de tres-cents euros amb contractes límit de cinc anys; a l'espera de la construcció de més habitatges en els nous plans d'urbanització.

També hi ha en marxa el projecte de l'ajuntament d'intermediar entre propietari i llogater no ha trobat molt bona disposició en els primers, o­n només un d'ells ha accedit a la iniciativa; per tant, molts habitatges continuaran buits mentre molts, jovent en la seva majoria, han d'anar a cercar habitatge fora del poble, lluny de la família.
Sobre aquest últim punt, s'esmena que moltes persones amb una situació econòmica còmode han fet ús dels temptadors beneficis de l'especulació per millorar la seves rendes personals .

Per altra banda, també es va fer palesa la preocupació per l'enderrocament massiu de cases que haurien d'haver estat catalogades per la seva importància urbanística i històrica.

En resum, El Masnou s'està convertint en una població o­n els preus dels habitatges es fan cada vegada menys accessibles.

Comparteix